Charcot Marie-Tooth- neuropatie ereditara senzitivo-motorie.

Nu exista boala…exista doar luptatori si partenerii lor de nadejde. Asta este ce am vazut cand i-am intalnit pe Vladut Mihai si mama sa.

Charcot-Marie-Tooth este diagnosticul ce era scris pe fisa lui Vladut Mihai, nu i-am dat mare importanta de la prima sedinta pentru ca eram nerabdatoare sa il cunosc. Un baietel tare simpatic, binedispus, zambitor, in ciuda bolii care de multe ori ne face sa fim nerabdatori, obositi, irascibili, si o mama disperata, dar care nu o arata pentru ca nu isi permite sa cedeze. Prima sedinta consta in general mai mult in cunoasterea pacientului. Ce poate executa din programul de exercitii si un dialog, o scurta anamneza. Vladut  nu putea executa mai nimic, iar anamneza lui este o lunga istorie trista. Pana la urmatoarea sedinta am cercetat sindromul Charcot-Marie-Tooth si citind forumuri ale oamenilor care sufera de acest sindrom sau ale parintilor lor, am gasit un mesaj al lui Vladut. „….”  http://m.sfatulmedicului.ro/comunitate/boli-ereditare-congenitale/sindromul-charcot-marie-tooth_35115

Ca terapeut, nu imi permit sa fiu slab, trist, obosit. Vladut deja muta muntii din loc. Imi doresc sa vad ce poate face ca un om sanatos. Din partea mea, tot ce imi sta in putere, din partea familiei sustinere, restul, din parte divina si a cui doreste sa ajute.

Nu ne dam batuti! Ma alatur acestor luptatori, acestei echipe de oameni perseverenti, sa luptam pentru sanatatea si viata normala pentru Vladut. Acestea sunt cuvintele Elenei Stancu (kinetoterapeut in cadrul Spitalului de Recuperare Medicala Hipocrat), care impreuna cu Dr.Galaon Mihaela medic specialist de recuperare medicala il au in grija pe Vladut, in varsta de 14 ani.

Charcot Marie-Tooth – neuropatie senzitivo motorie caracterizata prin atrofie si slabiciune musculara progresiva a muschilor dislari ai membrelor superioare si inferioare.

Fizioterapia, Kinetoterapia, Hidrokinetoterapia sunt utile in diminuarea simptomelor si incetinirea progresiei bolii.

 

 

 

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *