Cum ne influenteaza sezonul rece starea articulatiilor?

Cum ne influenteaza sezonul rece starea articulatiilor?
Temperatura scazuta, umiditatea crescuta si variatiile bruste ale presiunii atmosferice afecteaza intreg organismul dar intensifica in mod egal si durerile articulare!

In sezonul rece structurile articulare incearca sa se adapteze variatiilor bruste de temperatura, frigul intensifica procesul inflamator prin eliberarea unor substante oxidative si produsi toxici cu efect distructiv asupra articulatiilor.

Este evident ca frigul nu este singura cauza care produce decompensari insa si prezenta unor boli reumatismale deja existente de tip degenerativ sau uzura.

Se stie ca in sezonul rece organismul este mai putin hidratat asa incat hidratarea insuficienta a organismului influenteaza calitatea si cantitatea lichidului sinovial care devine insuficient cu consecinte dureroase la nivel articular.

Tratatemntul ideal este cel preventiv! trebuie avut in vedere un stil de viata sanatos, o diete echilibrata si sanatoasa, hidratare corespunzatoare, mentinerea unei greutati corporale adecvate, miscare zilnic si administrarea unor suplimente nutritive pe baza de acid hialuronic, condroitina si colagen sub forma de comprimate sau solutii injectabile intraraticular care imbunatatesc mobilitatea articulara, hranesc local si diminueaza durerea!

Dr.Roxana Todica
medic specialist reumatolog
Spitalul de Recuperare Medicala Hipocrat

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *